W ubiegłbym tygodniu w tym szkoleniu wzięli udział wszyscy pracownicy kuchni, którzy z dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem czynnie uczestniczyli w warsztatach.
Celem szkolenia było podniesienie kwalifikacji pracowników w zakresie przygotowywania sushi oraz poszerzenie ich wiedzy na temat nowych smaków i trendów w tej dziedzinie. Mistrz podzielił się z uczestnikami swoją wiedzą i doświadczeniem, demonstrując techniki krojenia ryb i owoców morza, przygotowywania ryżu i komponowania różnych rodzajów sushi.
Uczestnicy szkolenia mieli również okazję samodzielnie przyrządzać sushi pod okiem mistrza. Była to dla nich cenna okazja do doskonalenia swoich umiejętności i zdobywania nowych doświadczeń.
Szkolenie zostało ocenione przez uczestników bardzo pozytywnie. Podkreślali oni wysoki poziom merytoryczny zajęć, profesjonalizm prowadzącego oraz przyjazną atmosferę. Taki szkolenie to kolejne cenne doświadczenie, które z pewnością wykorzystamy w przyszłości w naszej restauracji.
Marek Popławski – posiadacz Certyfikatu „Tasty of Japan” i „Japanese Food Supporter” które otrzymał jako pierwszy w Polsce z rąk Ministra Rolnictwa Leśnictwa i Rybołówstwa Japonii (MAFF)